Sivi soko (Falco peregrinus)
Strana 1 od 1
Sivi soko (Falco peregrinus)
Boshko Nikolic - Sunday, November 13, 2011 2:21 PM
Koliko se cesto vidja soko iznad keja na Uscu?
Koliko se cesto vidja soko iznad keja na Uscu?
Re: Sivi soko (Falco peregrinus)
Marko Rakovic - Sunday, November 13, 2011 2:27 PM
Sad u Beogradu relativno cesto, manje vise svuda
Sad u Beogradu relativno cesto, manje vise svuda
Sasa Marinkovic - Sunday, November 13, 2011 3:11 PM
Sivi soko se vidja kako lovi oko Ušća, češće od polovine maja do novembra. ali beležen je tokom cele godine. Najviše nalaza iz perioda gnežđenja ( februar-maj) ima oko najviših zgrada u Beogradu: Politika, Ineks, Hram Svetog Save, Pošta, Bigz, Zapadne Kapije i Istočne Kapije.
Predpostavljamo da su ovo teritorije parova i da tu treba tražiti gnezda.
Saša
Sivi soko se vidja kako lovi oko Ušća, češće od polovine maja do novembra. ali beležen je tokom cele godine. Najviše nalaza iz perioda gnežđenja ( februar-maj) ima oko najviših zgrada u Beogradu: Politika, Ineks, Hram Svetog Save, Pošta, Bigz, Zapadne Kapije i Istočne Kapije.
Predpostavljamo da su ovo teritorije parova i da tu treba tražiti gnezda.
Saša
Vokivasic - Sunday, November 13, 2011 3:57 PM
Šta je Sale na kraju bilo s onim "mojim" sokolom prozordžijom? Rekao si da
su ga nedavno videli opet u nekim neobičnim okolnostima?
Voki
Šta je Sale na kraju bilo s onim "mojim" sokolom prozordžijom? Rekao si da
su ga nedavno videli opet u nekim neobičnim okolnostima?
Voki
Dragan Simic - Sunday, November 13, 2011 5:20 PM
Ima dosta i zimskih opazanja s usca
Ima dosta i zimskih opazanja s usca
Sasa Marinkovic - Monday, November 14, 2011 11:02 AM
Prema dojavi građana, da neka čudna ptica već danima boluje na jednom krovu kod Mažestika u Beogradu, reagovao je Fond. Zaista je bio sivi soko i nije imao prste na jednoj nozi prema izveštaju Irene i Borisa. Međutim nije bolovao pa kad su preduzeli akciju da ga pokupe, odlično je poleteo kao pravi sivi soko? To znači da je ptica stara najmanje dve godine i da
preživljava u Beogradu i pored toga što nema kanđe, kako uopšte lovi sa onim nogama? Ako dođe na prozor slikaj ga mi nismo uspeli.
Saša
Prema dojavi građana, da neka čudna ptica već danima boluje na jednom krovu kod Mažestika u Beogradu, reagovao je Fond. Zaista je bio sivi soko i nije imao prste na jednoj nozi prema izveštaju Irene i Borisa. Međutim nije bolovao pa kad su preduzeli akciju da ga pokupe, odlično je poleteo kao pravi sivi soko? To znači da je ptica stara najmanje dve godine i da
preživljava u Beogradu i pored toga što nema kanđe, kako uopšte lovi sa onim nogama? Ako dođe na prozor slikaj ga mi nismo uspeli.
Saša
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu