Morski soko (Falco eleonorae)
Strana 1 od 1
Morski soko (Falco eleonorae)
Dragan Simic - Friday, September 2, 2011 9:02 AM
Prekljuce sam gledao morskog sokola:
http://blog.b92.net/text/18557/Livadi-marsh-Kefalonia/
Prekljuce sam gledao morskog sokola:
http://blog.b92.net/text/18557/Livadi-marsh-Kefalonia/
Re: Morski soko (Falco eleonorae)
Biarmicus - Friday, September 2, 2011 2:14 PM
Zdravo Dragane, nisam mogao da ti odgovorim na blog i da se uključim na gastronomsku raspravu. Moram da ti kažem, kad smo već kod Eleonore, pre nekoliko godina, na Kritu, gledao sam ih svako veče kako love neke krupne insekte. Dolazilo je desetak ptica i lovile su do mraka, ali nisam to hteo nego ovog augusta sam video jednu jednu pticu iznad Skradina !? Malo mi je bilo čudno da ga vidim u Dalmaciji, toliko severno. A sad, posle MYTOSA, popij neki srpski Heiniken. Živeo
Zdravo Dragane, nisam mogao da ti odgovorim na blog i da se uključim na gastronomsku raspravu. Moram da ti kažem, kad smo već kod Eleonore, pre nekoliko godina, na Kritu, gledao sam ih svako veče kako love neke krupne insekte. Dolazilo je desetak ptica i lovile su do mraka, ali nisam to hteo nego ovog augusta sam video jednu jednu pticu iznad Skradina !? Malo mi je bilo čudno da ga vidim u Dalmaciji, toliko severno. A sad, posle MYTOSA, popij neki srpski Heiniken. Živeo
Dragan Simic - Friday, September 2, 2011 5:55 PM
A u hrvatskoj su se valjda na visu gnezdili, gde li, no uvek ima i negnezdecih jedinki u lutanju, sto je, slutim, bio slucaj i s ovim mojim
a za hajneken, nekako volim lokalne ukuse
kupili smo mesavinu mediteranskih trava za fetu i grcku salatu, npr, tek s tim to mirise kako treba, bez toga je, hmmm, varijacija na temu sopske ))
tako i s pivom
A u hrvatskoj su se valjda na visu gnezdili, gde li, no uvek ima i negnezdecih jedinki u lutanju, sto je, slutim, bio slucaj i s ovim mojim
a za hajneken, nekako volim lokalne ukuse
kupili smo mesavinu mediteranskih trava za fetu i grcku salatu, npr, tek s tim to mirise kako treba, bez toga je, hmmm, varijacija na temu sopske ))
tako i s pivom
Ivan Djordjevic - Monday, September 5, 2011 1:22 PM
Izvinjavam se na radoznalosti..."biarmicus" je ime?prezime?...Ili je ime Falco?Panurus?
Izvinjavam se na radoznalosti..."biarmicus" je ime?prezime?...Ili je ime Falco?Panurus?
Biarmicus - Monday, September 5, 2011 2:46 PM
Ja se izvinjavam- Pašić
Falco, falco ! Zar ti ja ličim na Panurusa ? Radoznalost nije na
odmet !
Ja se izvinjavam- Pašić
Falco, falco ! Zar ti ja ličim na Panurusa ? Radoznalost nije na
odmet !
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu