Modrovrane (Coracias garrulus)
Strana 1 od 1
Modrovrane (Coracias garrulus)
AAti Agoston - Friday, May 13, 2011 7:55 AM
Juce primecene prve modrovrane (C.garrulus) na severu Banata, u blizini postavljenih vestackih duplji.
Atila
Juce primecene prve modrovrane (C.garrulus) na severu Banata, u blizini postavljenih vestackih duplji.
Atila
Poslednji izmenio Admin dana Čet Mar 01, 2012 12:48 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Re: Modrovrane (Coracias garrulus)
Dejan Djapic - Friday, May 13, 2011 8:00 AM
Ja sam u ponedeljak cuo prve pcelarice
Ja sam u ponedeljak cuo prve pcelarice
Dragan Simic - Friday, May 13, 2011 8:09 AM
Planiram da za vikend bacim pogled na modrovrane kod bg
Dragan
Planiram da za vikend bacim pogled na modrovrane kod bg
Dragan
Dragan Simic - Thursday, August 4, 2011 1:09 PM
Ako ste se pitali koliko na putu menjaju jelovnik i istrazuju lokalne kulinarske specijalitete, evo jedne evropske modrovrane sa juznoafrickim ruckom (pojasnjenje: ova ima velika kljusta i malu zaoku - u pogledu otrovnosti, prilicno je bezazlena):
Ako ste se pitali koliko na putu menjaju jelovnik i istrazuju lokalne kulinarske specijalitete, evo jedne evropske modrovrane sa juznoafrickim ruckom (pojasnjenje: ova ima velika kljusta i malu zaoku - u pogledu otrovnosti, prilicno je bezazlena):
Daliborka Barjaktarov - Thursday, October 27, 2011 10:23 AM
Poštovani prstenovači i ligaši,
možda će vas zanimati nalaz modrovrane koju je Kristjan Barna prstenovao prošle godine u julu kod Jazova, a koja je pronađena mrtva u severozapadnom delu Saudijske Arabije, na obali Crvenog mora. Modrovrana je prstenovana kao mladunac, a poživela je svega 287 dana. Do lokaliteta na kojem je pronađena preletela je 2.367 km (jedan od rekordera).
Svaka čast za Kristjana i modrovranu i šteta što nije poživela.
Daliborka
Poštovani prstenovači i ligaši,
možda će vas zanimati nalaz modrovrane koju je Kristjan Barna prstenovao prošle godine u julu kod Jazova, a koja je pronađena mrtva u severozapadnom delu Saudijske Arabije, na obali Crvenog mora. Modrovrana je prstenovana kao mladunac, a poživela je svega 287 dana. Do lokaliteta na kojem je pronađena preletela je 2.367 km (jedan od rekordera).
Svaka čast za Kristjana i modrovranu i šteta što nije poživela.
Daliborka
Vokivasic - Thursday, October 27, 2011 10:47 AM
Da je poživela, nikad ništa o njoj ne bismo saznali. Čudno je to... Dum vixi tacui, mortua dulce cano.
Voki
Da je poživela, nikad ništa o njoj ne bismo saznali. Čudno je to... Dum vixi tacui, mortua dulce cano.
Voki
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu