Vrabci (sve na jednom mestu)
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: Vrabci (sve na jednom mestu)
Marko Sciban - Tuesday, September 20, 2011 1:59 AM
Italijanski Vrabac na kraju ipak izgleda postade nova vrsta...
http://www.bbc.co.uk/nature/14947902
MS
Italijanski Vrabac na kraju ipak izgleda postade nova vrsta...
http://www.bbc.co.uk/nature/14947902
MS
Dragan Simic - Wednesday, October 26, 2011 7:41 AM
http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest/sokoli-i-orlovi-lete-nad-beogradskim-soliterima/17254.phtml
http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest/sokoli-i-orlovi-lete-nad-beogradskim-soliterima/17254.phtml
Vokivasic - Wednesday, October 26, 2011 11:35 AM
Naravno, to je autorski tekst gospođice Miljane Leskovac, objavljen juče u "Blicu", a valjda preštampan u "24 sata". Ona je bila tako ljubazna da mi prethodno pošalje tekst na autorizaciju iako ja to nisam tražio. Ispravio sam sve što sam smatrao da treba da ispravim, uključujući i "bobice oko naših nogu". Ipak, objavljen je prvobitni tekst, bez ijedne ispravke, dakle onako sirovo kako je Miljana L napisala po zabeleškama tokom našeg razgovora kod "Favele" u Miročkoj.
Kad hodate po Beogradu, pazite da ne gazite bobice – neće tice imati šta da jedu.
V.
Naravno, to je autorski tekst gospođice Miljane Leskovac, objavljen juče u "Blicu", a valjda preštampan u "24 sata". Ona je bila tako ljubazna da mi prethodno pošalje tekst na autorizaciju iako ja to nisam tražio. Ispravio sam sve što sam smatrao da treba da ispravim, uključujući i "bobice oko naših nogu". Ipak, objavljen je prvobitni tekst, bez ijedne ispravke, dakle onako sirovo kako je Miljana L napisala po zabeleškama tokom našeg razgovora kod "Favele" u Miročkoj.
Kad hodate po Beogradu, pazite da ne gazite bobice – neće tice imati šta da jedu.
V.
Nikola Stanojevic - Wednesday, October 26, 2011 12:59 PM
Pretpostavljam da je slicno i sa cifrom od hiljadu vrabaca, deluje mi neverovatno malo?
Pretpostavljam da je slicno i sa cifrom od hiljadu vrabaca, deluje mi neverovatno malo?
Vokivasic - Wednesday, October 26, 2011 1:29 PM
Da, rekao sam da mislim da je uža gradska populacija vrabaca reda veličina hiljada parova, a bila je reda stotina hiljada...
Da, rekao sam da mislim da je uža gradska populacija vrabaca reda veličina hiljada parova, a bila je reda stotina hiljada...
Jovica Sjenicic - Monday, November 7, 2011 7:30 PM
Pozdrav svima
Jeste li imali priliku gledati vrabca kako skace s mosta u rijeku i davi se?
Ja jesam juce. I nije mi jasno...
Ako neko ima slicno iskustvo..?
Poz
J.S.
Pozdrav svima
Jeste li imali priliku gledati vrabca kako skace s mosta u rijeku i davi se?
Ja jesam juce. I nije mi jasno...
Ako neko ima slicno iskustvo..?
Poz
J.S.
Grubac Bratislav - Monday, November 7, 2011 7:39 PM
Nemam takva posmatranja. Ipak, on zivi u Srbiji !
Nemam takva posmatranja. Ipak, on zivi u Srbiji !
Jovica Sjenicic - Monday, November 7, 2011 7:42 PM
Ovo je bilo u Banjaluci pa me zato cudi-mnooogo je bolji standard
Ovo je bilo u Banjaluci pa me zato cudi-mnooogo je bolji standard
Dragan Simic - Monday, November 7, 2011 9:32 PM
Ja sam gledao vrapca kako pada s grane unazad, prevrnuo se preko grane i pao tako 20-30 cm a onda zamlatarao krilima i ponovo poleteo.
Mozda je taj tvoj nekako pao, a voda mu je, vidim, bila preblizu.
Ja sam gledao vrapca kako pada s grane unazad, prevrnuo se preko grane i pao tako 20-30 cm a onda zamlatarao krilima i ponovo poleteo.
Mozda je taj tvoj nekako pao, a voda mu je, vidim, bila preblizu.
Marko Sciban - Monday, November 7, 2011 10:27 PM
Ovo je prvi vrabac samoubica na svetu zabelezen kamerom...
MS
Ovo je prvi vrabac samoubica na svetu zabelezen kamerom...
MS
Mechanin - Monday, November 7, 2011 10:39 PM
Ko zna sta se njemu ucinilo da vidi u odbljesku vode, isto kao i odbljesci stakla, kroz koja pomisle da mogu da prodju a zavrse slomljenog vrata.
Nije on namerno skocio u vodu da se udavi, ptice nemaju samoubistvene ideje kao ljudi, skakanje s mosta, mozda je mislio da polece u visinu a ustavri se sudario sa vodom, kratka zanesvescenost rezultuje davljenjem, trebalo je, pokusati pomoci mu i izvaditi ga iz vode, umesto slikati ga......
Koliko vidim blizu je voda , verovatno i nije bio mrtav , samo onesvesescen.
p.s. ne jednom , spasene su ptice koje udare u staklo jer im se zbog odbljeska ucini da je otvoren prostor, onesvescenost i lose stanje ume ida potraje par sati ali nakon toga ptica je ok.
pozz, vesna
Ko zna sta se njemu ucinilo da vidi u odbljesku vode, isto kao i odbljesci stakla, kroz koja pomisle da mogu da prodju a zavrse slomljenog vrata.
Nije on namerno skocio u vodu da se udavi, ptice nemaju samoubistvene ideje kao ljudi, skakanje s mosta, mozda je mislio da polece u visinu a ustavri se sudario sa vodom, kratka zanesvescenost rezultuje davljenjem, trebalo je, pokusati pomoci mu i izvaditi ga iz vode, umesto slikati ga......
Koliko vidim blizu je voda , verovatno i nije bio mrtav , samo onesvesescen.
p.s. ne jednom , spasene su ptice koje udare u staklo jer im se zbog odbljeska ucini da je otvoren prostor, onesvescenost i lose stanje ume ida potraje par sati ali nakon toga ptica je ok.
pozz, vesna
Jovica Sjenicic - Wednesday, November 9, 2011 10:48 AM
Da se razumijemo- vrbac je letio normalno i do mosta i do mene, a i sletio je u vodu (nije pao), a posto je bio u matici na sredini rijeke nije moglo nista da se uradi.
poz
J.S.
Da se razumijemo- vrbac je letio normalno i do mosta i do mene, a i sletio je u vodu (nije pao), a posto je bio u matici na sredini rijeke nije moglo nista da se uradi.
poz
J.S.
Marko Sciban - Wednesday, November 9, 2011 10:57 AM
Ima cak i u literaturi da su ptice umirale u vazduhu (pojedinacne) i padale na zemlju. Dakle, ko zna sta se jadničku desilo...
MS
Ima cak i u literaturi da su ptice umirale u vazduhu (pojedinacne) i padale na zemlju. Dakle, ko zna sta se jadničku desilo...
MS
Strana 2 od 2 • 1, 2
Strana 2 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu